SEDEŽ PODJETJA

Jezero 97, 1352 Preserje

T: 01/363 30 33, F: 01/363 30 34

 

POSLOVALNICA ŽALE

Tomacevska c. 3, 1000 Ljubljana

T: 01/437 01 86, F: 01/437 01 87

POLICE, STOPNICE, OBLOGE

  
Ponujamo izdelavo in namestitev polic, oblog stopnic, tlakov, balkonov, sten in fasadnih površin iz različnih vrst granita, marmorja, apnenca in drugega naravnega kamna.

Za obloge zunanjih talnih površin in fasad se uporablja granit ali za zunanjo uporabo primeren marmor, apnenec ali peščenjak. Za notranje obloge so primerni vsi naravni kamni, vendar jih moramo izbrati pravilno glede na namen in obremenitve.

Površinska obdelava naravnega kamna se lahko razlikuje glede na videz in namen uporabe, najpogosteje pa je polirana.

Polirana površina je ob mokrem vremenu spolzka, zato ni primerna za tlakovanje zunanjih pohodnih površin.

Osnova za površinsko obdelavo je rezana ploskev. Ta je primerna za zunanjo uporabo, saj ni spolzka. Ker površine ni treba dodatno obdelati, je takšna obdelava tudi cenejša od drugih vrst površinske obdelave naravnega kamna. Druga metoda površinske obdelave je peskanje. Peskana površina je po videzu zelo podobna rezani, vendar je v nasprotju z njo enakomerno zrnata. Žgana površina je še bolj groba od peskane in rezane. Površina postane neenakomerno hrapava, pri čemer tveganje za zdrs preprečuje bolje od vseh opisanih vrst obdelave. Rezane, peskane in žgane površine so zaradi grobe površinske obdelave primerne za tlakovanje zunanjih pohodnih površin.

Ponujamo vam izvedbo vseh vrst notranjih ali zunanjih oblog. Ponudba vključuje celovito rešitev, od dobave materiala do namestitve. 

 

 


Vse pravice pridržane ©, Kamnoseštvo Svete | Avtorji